Ще намери ли скорост Скудерията в състезанието по повод 70 годишнината на Формула 1 ?

Този уикенд ни предстои невероятно състезание на пистата Силвърстоун  във Великобритания, а големят въпрос е има ли кой да спре доминацията на Мерцедес от подновяването на сезона.

 

Вестите преди състезанието и как се справиха пилотите по време на тренировките.

Тази седмица беше изпълнена със събития, които поставиха целия спорт пред равносметка. ФИА прецени да одобри жалбата на Рено и да глоби отборът на Рейсинг Пойнт с 400 00 евро и да им отнеме 15 точки. Наказанието е затова , че са копирали въздуховодите на задните спирачки на Мерцедес от 2019 . Въпреки това решение Рейсинг Пойнт ще стартира състезателният уикенд с нелегалният елемент, което постави целият спорт под едни големи въпросителни. Другият голям слух от отборът е че най-вероятно Себстиан Фетел ще подпише с отбора за 2 сезона. Цялостно Ферари във втори уикенд даде огромно предимство на Льоклер , а самия той записа обиколки в топ 6 на трите тренировки. Шарл миналата седмица на същата писта записа трето време и се качи на подиума. През миналия уикенд и двамата пилоти на Мерцедес завършиха състезанието със спукана гума , като за щастие на Луис Хамилтън това се случи в последната обиколка и успя да закара колата до финалната обиколка и да спечели поредно състезание. Главен въпрос е дали проблемите на Мерцедес са отстранени предвид скоростта, която притежават за пореден сезон и огромното предимство, което имат пред всички останали. Мистерия е и също как ще повлияе решението на ФИА върху пилотите от Рейсинг Пойнт. В отборът отново ще кара Хюлкенберг, който заменя Серхио Перез дал втора поредна позитивна проба за Корона вирус.

 

Прогнозата ни за състезанието

Ферари напук на всичко, което се случва в отбора и най-вече Шарл Льоклер изглежда в една позитивна права и въпреки, че продължава да им липсва скорост Шарл Льоклер успява напоследък да направи болидът му топ кандидат за третото вакантно място на подиума. Прогнозата ни за срещата е място в топ 6 – Шарл Льоклер – коеф 1.66